Skip to Content

TheBlogReaders.com

Salesforce.com, PHP, MySQL, Javascript, Ajax, Htacces

Flipkart Placement paper For Freshers Part-1

Be First!

flipkartAptitude Questions:-

1. A secret can be told only 2 persons in 5 minutes .the same person tells to 2 more persons and so on . How long will take to tell it to 768 persons?
a) 47.5 min
b) 50 min
c) 500 min
d) 49 min
2. When I was married 10 years ago my wife is the 6th member of the family. Today my father died and a baby born to me.The average age of my family during my marriage is same as today. What is the age of Father when he died?
Answer: 70

3. A son and father goes for boating in river upstream . After rowing for 1 mile son notices the hat of his father falling in the river. After 5 min. he tells his father that his hat has fallen. So they turn round and are able to pick the hat at the point from where they began boating after 5min. Tell the speed of river?
Answer: 6 miles/hr

4. There are three departments having students 64,58,24 .In an exam they have to be seated in rooms such that each room has equal number of students and each room has students of one type only (No mixing of departments. Find the minimum number rooms required?
Answer: 73

5. Argentina had football team of 22 player of which captain is from Brazilian team and goalki from European team. For remaining player they have picked 6 from Argentinean and 14 from European. Now for a team of 11 they must have goalki and captain so out of 9 now they plan to select 3 from Argentinean and 6 from European. Find out number of methods available for it.
Answer: 160600

6. What two numbers have a product of 48 and, when the larger number is divided by the smaller, a quotient of 3?
Answer: 4 and 12

7. Which common noshould be added or substracted to 17/24 to make it 1/2.
Answer: -10

8. Find out next one. B A C B D C E D F ?
Answer: E

9. The sum of 7 consecutive numbers is 1617 then the number of prime numbers in it.
Answer: 2

10. X is min of { n+5,6-n} then what is the min of X if,0 <1?
Answer: 5.5

(106)

Previous
Next

Leave a Reply