Skip to Content

TheBlogReaders.com

Salesforce.com, PHP, MySQL, Javascript, Ajax, Htacces

HTC Placement Paper For Freshers

Be First!
by February 19, 2016 HTC, Placement Papers with Answers

htcNumerical Ability :

1.Given 100 to 999 nos. Probability of picking a no. with out digit 7.
Ans. 18/25.


2. Ten film rolls. 3 defective, prob. of picking up 2 defective rolls with out replacement
Ans. 6/90

3. The purpose of hashing is :
Ans. O(1) complexity

4. In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/-. I f the paper rate increases at 1.5% more than inflation rate which is of 6.5% a year , then what wil be the cost of a kg of paper after 2 years?
a)29.12 (b) 29.72 (c) 30.12 (d) 32.65 (e) none of these

5. In A,B,C are having some marbles with each of them. A has giben B and C the same number of marbles they already have to each of them. then, B gave C and A the same no. of marbles they have, then C gave A and B the same no. of marbles they have. At the end A,B,and C have equal no. of marbles.
(i) If x,y,z are the marbles initially with A,B,C respectively. then the no of marbles B have at the end
(a) 2(x-y-z) (b) 4(x-y-z) etc.
(ii)If the total no. of marbles are 72, then the no. of marbles with A at the starting
a. 20 b. 30 c. 32

6) person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15books. He kept 15% of the money for travelling expenses and purchased 5ncils.So how many books he can purchase with the remaining money.A boy multiplied a number with 10 and got 100,insted of dividing it . If he devided it what would be the answer?
Ans: 1

7)If 12 shell cup board requires 18ft of wall space then30 .how much wall space?
Ans : 45

8)The average salary of three employee is 95Rs.per week. If one employee earns 115 and other earns 65 rupees.how much will third be earn?
Ans : 105Rs

9)A company instaled 36 punching machines at the begining of the year.In the spring they instaled 9 additional m/c’s and then discontinued 18 in the fall.How many were still installed at the end of the year?
Ans: 9

10)During a given week a programmer spend 1/4 of his time preparing charts,3/8 of his time for coding,rest of his timefor debugging the programs.If he had 48 hrs during the week how many hours did he spend debugging the program.
Ans :18hrs

11)A 16 story building has 12000ft on each floor. Company A rents 7 floors and company B rents 4 floors. What is the number of square feet of unrented floor space?
Ans : 60000 sqft

12)A man owns 2/3 of a computer service buroue business and sells 3/4 of his share for $75000.What is the value of the business.
Ans  :150,000

13)A computer printer produces 176400 lines in a given day. If the printer was in operation for 7hrs during the day how many lines did it print per minute?
Ans : 420

14)From its total income a company spent $20000 for advertising half of the remainder on salaries and had $6000 left.What was the total income?
Ans : $32000

15)In a certain company 20% of the men and 40% of the women attended the annual company picnic.If 35% of all the employees are men .What % of all the employee went to the picnic?
Ans : 33%

(110)

Previous
Next

Leave a Reply