Skip to Content

TheBlogReaders.com

Salesforce.com, PHP, MySQL, Javascript, Ajax, Htacces

Marketing Questions and Answers For IPBS Po Exams

Be First!
by October 30, 2015 Bank Exam

1.Marketing is best defined as: –
a)Matching a Product with it market
b)Distributing product at low price
c)Building Profitable Relationship with customer
d)Promoting & selling Products
e)All

3.The traditional Marketing style involves
a)Telemarketing
b)Digital Marketing
c)Indirect Marketing
d)Direct Marketing
e)All of these

4.The Aim of Successful Marketing is
a)To increase the Sale
b)To increase the Profit
c)To increase the output of sellers
d)All
e)None

5.Modern method of Marketing includes
a)Publicity
b)Advertisement
c)Business through Mail
d)Tele Marketing
e)All

6.Marketing is required in banks due to
a)Globalization
b)Computerization
c)Increase in Population
d)Government Dictates
e)None

7.Marketing is
a)A day to day function
b)A one–off affair
c)A one–man show
d)A Collective Process
e)A means to earn extra income

8.Marketing concept is based on
a)Profit
b)Loss
c)Product orientation
d)Customer Orientation
e)All

9.Which among the following is a customer oriented concept?
a)Selling concept
b)Marketing concept
c)Production concept
d)All
e)None

10.The traditional Marketing style involves
a)Telemarketing
b)Digital Marketing
c)Indirect Marketing
d)Direct Marketing
e)All of the above

Answers :

1.C
2.d
3.d
4.d
5.e
6.a
7.d
8.d
9.b
10.b

(188)

Previous
Next

Leave a Reply