Skip to Content

TheBlogReaders.com

Salesforce.com, PHP, MySQL, Javascript, Ajax, Htacces

Salesforce Certification Sample Question and Answers Part 10

Be First!
by May 10, 2013 Certification, SALESFORCE

Salesforce Certification Sample Question and Answers Part 10

#51 Which of the following components of a Custom Field in Managed Packages can be edited only by a developer?
a.Help Text
b.Description
c.Sharing Setting
d.Mask Type

Answer:
c.Sharing Setting

#52 What is the field type of the NewValue field name of the ContractHistory object?
a.string
b.anyType
c.picklist
d.textarea

Answer:
b.anyType
http://www.salesforce.com/us/developer/docs/api/Content/sforce_api_objects_contracthistory.htm#topic-title

#53 What does the WSDL describeGlobal() call return?
a.It retrieves a list of available objects for your organization’s data.
b.It retrieves metadata about page layouts for the specified object type.
c.It allows the user to switch between the listed apps at any time.
d.It is used to obtain metadata for a given object.

Answer:
a.It retrieves a list of available objects for your organization’s data.
http://www.salesforce.com/us/developer/docs/api/Content/sforce_api_calls_describeglobal.htm

Use describeGlobal() to obtain a list of available objects for your organization. You can then iterate through this list and use describeSObjects() to obtain metadata about individual objects.

#54 State whether the statement is True or False

Once records have been deleted using the emptyRecycleBin() call, they cannot be undeleted.
a.True
b.False

Answer:
a.True

http://www.salesforce.com/us/developer/docs/api/Content/sforce_api_calls_emptyrecyclebin.htm

Rules and Guidelines
When emptying recycle bins, consider the following rules and guidelines:
The logged in user can delete any record that he or she can query in their Recycle Bin, or the recycle bins of any subordinates. If the logged in user has Modify All Data permission, he or she can query and delete records from any Recycle Bin in the organization.
Available in version 10.0 and later.
Maximum number of records is 200.
Do not include the IDs of any records that will be cascade deleted, or an error will occur.
Once records are deleted using this call, they cannot be undelete()d.
After records are deleted from the Recycle Bin using this call, they can be queried using queryAll() for some time. Typically this time is 24 hours, but may be shorter or longer.

#55 What is the data type of the size property of the QueryResult object returned by a query() call?
a.int
b.boolean
c.string
d.textarea
e.sObject

Answer:
a.int

http://www.salesforce.com/us/developer/docs/api/Content/sforce_api_calls_query_queryresult.htm

#56 A VisualForce page definition consists of VisualForce Markup, which is made up of <apex:page> tags. How many such tags are allowed in a VisualForce page?
a.Only One
b.Two
c.Three
d.Unlimited

Answer:
a.Only One

http://www.salesforce.com/us/developer/docs/pages/Content/pages_compref_page.htm

#57 In which type of Salesforce Edition can a Managed package be created?
a.Group
b.Professional
c.Enterprise
d.Unlimited
e.Developer

Answer:
e.Developer

#58 In order to modify existing customizations in an organization using XML metadata files, which of the following method calls will be used?
a.deploy()
b.create()
c.update()
d.All of the above

Answer:
d.All of the above

http://www.salesforce.com/us/developer/docs/dbcom_api_meta250/Content/meta_intro.htm
a.deploy()

#59 Which of the following are the Declarative (File based) Metadata API Calls?
a.listMetadata()
b.deploy()
c.describeMetadata()
d.All of the above

Answer:
c.describeMetadata()

#60 Which of the following are the types of Collections in the Apex Code?
a.Lists
b.Sets
c.Maps
d.All of the above

Answer:
d.All of the above

http://www.salesforce.com/us/developer/docs/apexcode/Content/apex_qs_core_concepts.htm

#61 Which of the following are true?
a.Force.com is a Platform as a service (PaaS) application.
b.Salesforce is a Software as a Service (SaaS) application.
c.Salesforce is a Platform as a service (PaaS) application.
d.Force.com is a Software as a Service (SaaS) application.

Answer:
?

#62 Which of the following is/are required to convert a Lead into an Account and Contact?
a.You must be logged in.
b.You must have the “Convert Leads” permission and the “Edit” permission on leads.
c.You must have the “Create” and “Edit” permission on Accounts and Contact objects.
d.All of the above

Answer:
d.All of the above
http://login.salesforce.com/help/doc/en/leads_convert.htm

(1706)

Previous
Next

Leave a Reply