Skip to Content

TheBlogReaders.com

Salesforce.com, PHP, MySQL, Javascript, Ajax, Htacces

Salesforce Developer 401 Question and Answer – Part II

Be First!
by September 23, 2012 Uncategorized

Salesforce Developer 401 Question and Answer – Part II

1) What is the maximum number of master-detail relationships that can be created on a custom object? Select the Right answer

  • 1
  • 2
  • 4
  • Unlimited

Ans: 2
2) An organization has decided to manage hiring and positions. A custom object has been created to manage all new job positions. All positions below $50,000 must be approved by the hiring manager, and positions above $50,000 must be approved by the hiring manager, and the regional hiring manager. What would a developer use to declaratively fulfill the requirement? Select the Right Answer

  • a) Apex Code, to check the position’s salary and assign to the appropriate resource for approval
  • b) Approval process
  • c) Validation rules
  • d) Dynamic Routing Approval

Ans: b
3) A developer has created a junction object what is the significance of the first master-detail (primary) relationship? Select the Right Answer

  • a) Look and feel, the junction object’s detail and edit pages use the color and any associated icon of the primary master object.
  • b) You cannot delete the primary relationship.
  • c) You cannot rename the primary relationship.
  • d) There is no significance

Ans: Not Sure
4) An organization has created an application manage new hires and job positions. A custom object has been created to manage all job positions. Using an approval process they have configured the application to have the first step of the process require approvals from three different hiring managers. Select the two (2) possible approval choices based on multiple approvers for an approval step. Select TWO Right Answer

  • a) Approve or reject based on the first response
  • b) Require unanimous approval from all selected approvers
  • c) Require majority approval from all selected approvers
  • d) Require x out of y approval from all selected approvers

Ans:
5) Which of the following is NOT a step in creating a junction object? Select the Right Answer

  • a) Creating the custom object to serve as the junction object between the two master objects
  • b) Creating two master-detail relationships
  • c) Customizing the related lists on the page layouts of the two master objects
  • d) Creating two lookup relationships

Ans: d
6) When a record has been rejected by all approvers, Salesforce executes all final rejection actions. Which of the following is NOT a possible final rejection action? Select the Right answer

  • a) Lock the record from being edited
  • b) Send an email to a designated recipient
  • c) Delete the record
  • d) Update a field on the record

Ans:
7) Which of the following cannot be used on a User Page Layout? Please select two (2) choices. Select TWO choices.

  • a) Tags
  • b) Links
  • c) Buttons
  • d) Custom Fields
  • e) Inline Visualforce

Ans: a,c (Page layouts for the user object only include custom fields, custom links, s-controls, and Visualforce pages. Tagging, related lists, custom buttons, and standard field customizations are not available.)
8) An organization wants to leverage a custom objects to track bugs. The organization wants the ability to related bugs to parent bugs in a parent-child relationship. What type of relationship should be used? Select the Right Answer

  • a) master-detail
  • b) self
  • c) hierarchical
  • d) many-to-many

Ans: b
9) An organization wants to leverage the import wizards to import different types of data. What type of data cannot be imported through the wizard? Select the Right Answer

  • a) Accounts and Contacts
  • b) Leads
  • c) Custom Objects
  • d) Users

Ans: d
10) An organization is interested in leveraging the Data Loader to load data into salesforce.com. Which of the following are NOT capabilities of the data loader? Please select two (2) choices. Select TWO Choices

  • a) Import greater than 50,000 records
  • b) Import data into 2 objects in a single transaction
  • c) Rollback import transactions
  • d) Run by command line

Ans: b,c
11) An organization needs the ability view the value of the Opportunity Stage field on an Opportunity Product related list. Please choose the declarative method of fulfilling the requirement. Choose the Right answer

  • a) Create an Apex method to replicate the value on the child object, and set the field level security to read-only and expose the new field on the Opportunity Product related list.
  • b) Create a cross object formula field on the Opportunity Product object and expose the formula field on the Opportunity Product related list.
  • c) Create a validation rule on the Opportunity Product object.
  • d) Create a new pick list field called Stage on the Opportunity Product object, and expose the filed on the Opportunity Product related list.

Ans: b
12) A developer wants to leverage the console to view to see the parent object of the child object in focus on the console. How would a developer specify what related list fields are displayed on the parent object? Choose the Right answer

  • a) On an child object’s mini-page layout
  • b) On an parent object’s mini-page layout related lists field selection
  • c) On the parent object’s page layout related lists field selection
  • d) You cannot modify the related fields on the console view

Ans: b
13) An organization has two custom objects to track job positions and salaries for those positions. Everyone in the organization should be able to view the positions however, only select users can view the salary records. What steps should a developer take to ensure the requirement is fulfilled? Choose the Right answer

  • a) Create a lookup relationship between positions and salaries; define public access on position and private access on salary
  • b) Create a master-detail relationship between positions and salaries; define public access on position and private access on salary.
  • c) Create a master-detail relationship between positions and salaries; define private access on position and create sharing rules on salary.
  • d) Create a lookup relationship between positions and salaries; define public access on position and public access on salary; create sharing rules on salary to restrict visibility.

Ans: a
14) A developer has created a custom field marked as an external id on an object. If two records in the object have the same external id, and an upsert action occurred for that same external id what would happen. Choose the Right answer

  • a) The first matching external id record would be updated
  • b) Both matching external id records would be updated
  • c) A new record is created
  • d) An error would be reported

Ans: d
15) A developer has a requirement to collect the state and the cities for the state selected on an account page layout. Once the user selects a state only the possible cities in that state should be available for entry, what is the best declarative method for fulfilling this requirement. Choose the Right answer

  • a) Create a workflow rule that will update the city once a state is entered
  • b) Create a validation rule which will cause an error if the city is not in the state that has been entered
  • c) Create a dependent pick list for cities based on the state that has been entered
  • d) Create a formula field that lookups the valid cities for the state entered

Ans: C
16) A developer has created an approval process. What would require that a formula entry criterion be used versus standard criteria? Choose the Right answer

  • a) User profile evaluates to ‘System Administrator’
  • b) Determine if the record is newly created
  • c) Determine if a record has been updated
  • d) Determine if a field has been changed

Ans:
17) An organization has created a HR application which contains a custom object for job positions and candidates for those positions. The HR managers want to see a view of the position with the best candidates for that position and not just all the candidates listed. What is the best method to fulfill the requirement? Choose the Right answer

  • a) Add an inline Visualforce Page on the job position page layout
  • b) Add the candidate related list to the job position page layout
  • c) Create a validation rule on the job position page layout
  • d) Create a formula field on the job position object and add to the page layout

Ans: a
18) Which of the following is not process or data intensive. Choose the Right answer

  • a) Time entry application
  • b) Inventory management
  • c) Word processing
  • d) Human resource management

Ans: c
19) Which two (2) items most closely relate to the View layer of the Model View Controller paradigm? Select TWO correct choices

  • a) Page Layout
  • b) Validation Rule
  • c) Custom Tab
  • d) Custom Field

Ans: a,c
20) In which salesforce instances would there be identical record IDs? Choose the Right answer

  • a) Production; Full Sandbox
  • b) Production; Full Sandbox; Apex Sandbox
  • c) Production; Full Sandbox; Config Only Sandbox; Apex Sandbox;
  • d) Salesforce.com never repeats record IDs

Ans: a
21) A developer has created a time-based workflow that escalates a Lead record 10 days after it has been created if no updates have occurred. What is the best way for the developer to test that the new time based workflow rule is functioning? Please select two (2) choices.

  • a) User Debug Logs setup the Developer; create a new lead record; review debug logs
  • b) Create a new lead record; view the time-based workflow queue;
  • c) Setup the developer for time-based workflow queue; create a new lead record; view the time-based workflow queue;
  • d) Create a new lead record; view the outbound messages queue

Ans: c
22) What settings can you specify on a profile? Please select two (2) choices.

  • a) Revoke sharing permissions
  • b) Enable record types
  • c) Enable create read, create, edit, and delete on objects
  • d) Specify language

Ans: b,c
23) A manager in an organization wants to share specific fields of data to his subordinates that only he has access to. What is the best way to share specific fields of data? Please select two (2) choices. Please select two (2) choices.

  • a) Run As on dashboards
  • b) Folder Permission on a Report
  • c) Run As on scheduled reports
  • d) Folder Permission on a Dashboard

Ans: a,c
24 Under what circumstances would the sharing button to be enabled on a detail view for a record. Choose the Right answer

  • a) A developer has added the button to the page layout
  • b) When record sharing is enabled in the user profile
  • c) When record sharing is set to public read only or private for the object
  • d) When record sharing is set to public read/write for the object

Ans: c
25) When creating a sharing rule what entities can data be shared to. Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) Public Groups
  • b) Users
  • c) Roles
  • d) Roles and Subordinates
  • e) Queues

Ans: a,c,d
26) A developer needs to make a field that is normally accessible by most users inaccessible on the report wizard for specific users. What the best method to fulfill that requirement? Choose the Right answer

  • a) Field level security
  • b) Remove the field from the page layout
  • c) Remove the field from the user profile
  • d) Change my display under personal settings

Ans: a
27) What can be done with report summary totals? Please select two (2) choices: Please select two (2) choices:

  • a) Calculate values from a previous report –
  • b) Calculations based on report summary totals
  • c) Highlight outliers
  • d) Historical analysis

Ans: b,c
28) If a parent object has a lookup relationship defined with a child object. What happens in the child object when you delete a record from the parent? Choose the Right answer

  • a) The child record is deleted
  • b) Nothing
  • c) The parent record cannot be deleted
  • d) The child record cannot be deleted

Ans: b
29) How can a developer get a Custom Object added to the quick create list Choose the Right answer

  • a) Add the object through home page component settings
  • b) It is added automatically
  • c) Expose a custom tab for the custom object
  • d) Enable the quick create on the user profile

Ans: c
30) Select the features that are available through custom report types. Please select two (2) items. Please select two (2) items.

  • a) Define object relationships and fields for reports
  • b) Define up to 4 object relationships
  • c) Define anti-join relationships
  • d) Create analytic snapshot reports

Ans: a, b
31) An organization wishes to have everyone view/edit records on an object except for a single person x who should only have read-only access to the object. What is the best way to implement the requirement? Choose the Right answer

  • a) Modify the sharing access for the object to public read/write and remove user x from the role hierarchy
  • b) Modify the sharing access for the object to private and remove user x from the role hierarchy
  • c) Modify the sharing access for the object to public read only, create a public group with everyone except user x; create a sharing rule and define read/write access to the public group.
  • d) Modify the page layout to be read-only.

Ans: c
32) Using a formula field how would a developer calculate the number of days since a record has been created. The CreateDdate field is a DateTime type field. Choose the Right answer

  • a) TODAY() – DATEVALUE(CreatedDate)
  • b) NOW() – DATEVALUE(CreatedDate)
  • c) TODAY() – CreatedDate
  • d) CreatedDate – TODAY()

Ans: a
33) Salesforce.com has notified you that they have enabled the ability to update audit fields for your organization. When inserting a record which field can you set? Choose the Right answer

  • a) CreatedDate
  • b) IsDeleted
  • c) SysModStamp
  • d) UpdatedDate

Ans: a, c
34) A developer needs to create a trending report what should he/she use to get the historical data? Choose the Right answer

  • a) Reports
  • b) Analytic Snapshots
  • c) Roll-Up Summary
  • d) Report Types
  • e) Audit History Records

Ans: b, e
35) What is the best type of dashboard component to display a list of your top 10 customers? Choose the Right answer

  • a) Metric
  • b) Table
  • c) Gauge
  • d) Chart

Ans: b
36) Select the salesforce.com edition that is NOT available today Choose the Right answer

  • a) Professional
  • b) Unlimited
  • c) Enterprise
  • d) Premium

Ans: d
37) Using the force.com platform declarative model to build an application. Which of the following do you NOT have to do? Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) Install a database server
  • b) Configure an application using clicks not code
  • c) Deploy a web server
  • d) Administer and email server

Ans: a,c,d
38) An organization wants to create a field to store manager data on the user object. The manager field is a reference to another user record. What type of relationship should be used? Choose the Right answer

  • a) master-detail
  • b) hierarchical
  • c) lookup
  • d) many-to-many

Ans: b
39) What are the data types that are supported by formula field? Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) Text
  • b) Percent
  • c) Email
  • d) Currency
  • e) Phone

Ans: a,b,d
40) What is true about a junction object? Choose the Right answer

  • a) A custom object that has 2 master-detail relationships.
  • b) A custom object that has a master-detail relationship.
  • c) A standard object that has 2 master-detail relationships.
  • d) A standard object that has a master-detail relationship.

Ans: a
41) What is true about a cross-object formula field for a master-detail relationship? Choose the Right answer

  • a) You can only create a cross-object formula field on the parent object.
  • b) You can only create a cross-object formula field on the child object.
  • c) You can create a cross-object formula field on both the parent and child object.
  • d) Cross-object formula field is not available for master-detail relationship.

Ans: b
42) When you create a custom tab for a custom object, what are the features that are available by default? Please select two (2) choices. Please select two (2) choices.

  • a) Sidebar Search Object
  • b) Custom Reporting
  • c) Quick Create
  • d) Ability to track Activity

Ans: a,c
43) What are the different custom tabs that you can create? Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) Web Tab
  • b) Apex Tab
  • c) Visualforce Tab
  • d) Custom Object Tab
  • e) Standard Object Tab

Ans: a,c,d
44) For the order management application, the developer has created a custom object to store the product line and product combination. When creating an order, the product line and product combination needs to be consistent. What is the best option for implementing this? Choose the Right answer

  • a) Use a workflow to update the product automatically based on the product line.
  • b) Create a validation rule using IF
  • c) Create a formula field to enforce the combination
  • d) Create a validation rule using VLOOKUP

Ans: c,d
45) What is true about a master-detail relationship? Please select two (2) choices. Please select two (2) choices.

  • a) When the parent record has been deleted, all the child records will be deleted.
  • b) You can have a child record without the parent record.
  • c) You have to expose the master lookup field on the child detail page layout.
  • d) You cannot delete a child record.

Ans: a,c
46) How do Salesforce enforce data access using role hierarchy? Choose the Right answer

  • a) Users are given access to the records owned by the users who are below the role hierarchy.
  • b) Users are given access to the records owned by the users who share the same role on the role hierarchy.
  • c) Users are given access to the records accessible by the users who are below the role hierarchy.
  • d) Users are given access to the records accessible by the users who are above the role hierarchy.

Ans: d
47) What will cause the analytic snapshots run to fail? Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) The source report has been deleted.
  • b) The target object has a trigger on it.
  • c) The running user has been inactivated.
  • d) The target object is a custom object.
  • e) The source report is saved as Matrix report

Ans: a, c,e
48) What are the components belong to the Model of the Model-View-Controller design paradigm? Please select three (3) choices. Please select three (3) choices.

  • a) Custom Relationship
  • b) Custom Page Layout
  • c) Custom Object
  • d) Custom Field
  • e) Workflow Rules

Ans: a,c,d
49) Where do you change the Hover detail? Choose the Right answer

  • a) Mini View
  • b) Page Layout
  • c) Profile
  • d) Mini Page Layout

Ans: d
50) What layer of model-view-controller paradigm does standard or custom objects associated with? Choose the Right answer

  • a) View
  • b) Model
  • c) Controller
  • d) View and Controller

Ans: b
51) What is a junction object? Choose the Right answer

  • a) Object with lookup relationship
  • b) Master detail relationship
  • c) Object with two lookup relationship
  • d) Object with two master-detail relationship

Ans: d
52) What field can be controlled by translation workbench?

  • a) Rule Criteria
  • b) Formula
  • c) Validation Errors
  • d) Assignment Rules

Ans: c
53) In a master-detail relationship, what happens when the a record is deleted from parent object Choose the Right answer

  • a) Parent record alone gets deleted
  • b) Exception occurs
  • c) Parent and Child record will not be deleted
  • d) All child records are deleted

Ans: d
54) In a recruiting application, Salary is a child object to parent Position object via master-detail relationship. The min pay and max pay fields of salary object cannot be modified when Position status on the parent is “Approved”. How would a developer design this?

  • a) Create a Visualforce component on Position detail page
  • b) Rollup-Summary Field
  • c) Validation rule on Position object
  • d) Formula field on the Salary object
  • e) Validation rule on the Salary Object

Ans: e
55) Object X has a lookup to Object Y. What among the following statements are TRUE Please choose two (2). Please choose two (2).

  • a) Fields of both X and Y are accessible from Object Y.
  • b) Fields of Object Y can be accessed from Object X.
  • c) Fields of both Y and X are accessible from Object X.
  • d) Fields of Object X can be accessed from Object Y.

Ans: b,c
56) In master-detail relationship scenario where the fields of the parent object needs to be displayed in the related list. How will a developer design this: Choose the Right answer

  • a) Cross-object formula field
  • b) Workflow rule
  • c) Validation Rule
  • d) Assignment rule

Ans: a
57) What are the components of the dashboard that use grand totals Please choose two (2) items. Please choose two (2) items.

  • a) Chart
  • b) Metric
  • c) Table
  • d) Gauge

Ans: c,d
58) Universal Containers needs to make all records of an object visible to all users when it is in “Approved” status. The records are created with “New” status and are only visible to a select set of users. How will a developer implement this? Choose the Right answer

  • a) Set the object level sharing to Private, add a workflow rule to update the sharing rule when status changes.
  • b) Set the object level sharing to Public Read-Only, restrict the sharing when status is ‘New’.
  • c) Set the object level sharing to Private, create a public group with appropriate users, modify manual sharing to public group based on status
  • d) Create role hierarchy, modify the user profiles when status changes

Ans: c
59) In a master-child relationship between a standard object and custom object. Which of the following statements is NOT true. Please select two (2) items Please select two (2) items

  • a) Standard object is always the master
  • b) Custom Object is always the master
  • c) Custom object is always a child
  • d) Standard or custom object can be a master
  • e) Standard object is never a child

Ans: b,d
60) A customer has a requirement to filter on columns in the related list. As a developer how will you accomplish Choose the Right answer

  • a) Use the filter option in the related list section of the Page Layout
  • b) Use the filter option in the related list section of the Mini Page Layout
  • c) Use the filter option in the detail page layout of the related list object
  • d) Build a visual force component with filter to replace the related list section of the Page Layout

Ans: a
61 How do you highlight totals in a report Choose the Right answer

  • a) Roll-up Summary Field
  • b) Formula Field
  • c) Custom Summary Field
  • d) Summary Totals

Ans: d
62) Recruiting application has a Position object that contains location, department and other information relating to a position. A report needs to customized that is grouped by department but not on locations. What is the best type of report would a developer choose? Choose the Right answer

  • a) Summary Report
  • b) Tabular Report
  • c) Matrix Report
  • d) A report using visual force

Ans: b
63) A job application object has a child review object to store candidate review. The review needs to be tracked between a score of 1 to 5. The score has to be a choice between 1 and 5 displayed as a radio button. How will a developer cater to this requirement? Choose the Right answer

  • a) Create 5 fields for scores (1 to 5) of type radio-button and use it in review page layout.
  • b) Create a dependent picklist that feeds the radio button type field.
  • c) Create a formula field
  • d) Create visual force page with radio buttons for review object

Ans: d
64) In a data model object A is related to B, B is related to C. How will a developer create a report to include fields of A and C. Choose the Right answer

  • a) Create lookup relationships between A,B and C
  • b) Create a Custom Report type with A, B and C, and use it in the report
  • c) Create a custom report with A and C fields as relationships already exist
  • d) Report cannot be created

Ans: b,c

(1290)

Previous
Next

Leave a Reply